Viering en inspiratie bij Ekklesia leiden in tijden van Corona

Persbericht – 22 maart 2020

Door de corona-crisis kunnen fysieke bijeenkomsten voorlopig niet plaatsvinden. Toch wil de Ekklesia Leiden een plek bieden om te bemoedigen. Daarvoor is op de website van de Ekklesia een aparte pagina ingericht: www.ekklesialeiden.nl/inspiratie-online-2/.

Allereerst vindt men daar (zolang de crisis duurt) de zondagse viering in digitale vorm met een korte overweging door de pastor van dienst, teksten van voorbeden, het Onze Vader en een zegenbede. Het geheel wordt omlijst met muziek. De oorspronkelijk geplande serie vieringen rondom het thema ‘Voeden en gevoed worden in de Veertigdagentijd’ wordt hier digitaal voorgezet.

Voor de kinderen van de kindernevendienst wordt het thema van de zondagse kinderviering uitgewerkt. Ook is er een idee voor knutselwerk, dat thuis gemaakt kan worden.

Ten slotte is er voor ieder die dat wil de mogelijkheid om gedachten te delen onder het kopje ‘Gemeenschap zijn in tijden van corona’. Dat kan een gedicht zijn, een tekening, een foto, een link naar een stukje muziek of een lied, of zomaar wat gedachten bij alles wat er om ons heen in de wereld aan het gebeuren is. Diversen hebben dat al gedaan op ‘Inspiratie Online’.

Einde persbericht

meer informatie mail naar: secretaris@ekklesialeiden.nl