Uitnodiging Herdenking Jodenvervolging in Leiden e.o. tijdens de Tweede Wereldoorlog

Wat| Herdenking van de Jodenvervolging ‘BLIJVEND GEDENKEN’
Wanneer| Zondag 14 april 2019
Waar| Marekerk, Lange Mare 48, Leiden.
Tijdstip| 19:30 uur, kerk is op vanaf 19:00 uur
Vanaf 20:30 uur elkaar ontmoeten in de kerk

Jeanette Loeb zal een familiegeschiedenis vertellen: Het verhaal van Hanna en Paul. Jeanette Loeb is een kleindochter van Ernst Loeb die tot 1942 de bekende meubel- en kledingzaak “Spreek met Loeb en ‘t komt in orde” had op Breestraat 161. Het is op deze plaats dat zij vorig jaar tijdens “Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet” haar familiegeschiedenis vertelde. Haar ouders zijn overlevenden van de Jodenvervolging. Zij is sinds 1998 als gids en docent verbonden aan het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Chazan Barry Mehler (zang), Hester Groenleer (fluit) en Matthias Havinga (piano) verzorgen de muziek. Jongeren lezen namen van vermoorde Leidse joden en leggen bloemen neer.

De herdenking is voor iedereen: jong of oud, jood of niet-jood, gelovig of niet-gelovig. Kortom voor iedereen die bereid is om niet te vergeten. Leerlingen en studenten uit Leiden en omgeving worden nadrukkelijk uitgenodigd om bij te dragen aan de herdenking.

De avond wordt georganiseerd door het Beraad Herdenking Jodenvervolging Leiden, namens de Raad van Kerken in Leiden en de Classicale Commissie Kerk en Israël.

Met vriendelijke groet,

Truus de Haan,
Voorzitter Beraad Herdenking Jodenvervolging Leiden
Contact: beraadleiden@gmail.com